Motorsportssäsongen är på gång i flera länder runtom i Europa. Det är dags för dig att boka in vad du vill se den här sommaren och planera din semester runt dessa!

F1 i Barcelona

Vackra, varma Barcelona. Staden är härlig att semestra i oavsett vad du har för intressen. Om du en ensam i familjen om att älska motorsport kan du boka in familjeresan till den här staden. Medan partnern och barnen leker på stranden eller åker på sevärdheter, tar du plats på läktaren och förbereder dig på en av årets händelser.

Planerar du att resa med vänner eller andra motorsportsfantaster kan ni förenkla hela bokningen genom att kontakta en resebyrå som sysslar med detta. De bokar biljetterna till flyget, hotellet och skaffar inträdesbiljetter till tävlingen.

Speedway i Sverige

Om värmen i Barcelona var för mycket, kan du packa resväskan och checka ut från hotellet. Ta flyget hem och se till vara på plats den 11:e augusti när det är dags för runda 6 som sker i Målilla. Vill du spara lite pengar kan du ta husvagnen till platsen och hitta en camping i närheten av arenan. Ett billigare boende ger dig också chansen att köpa VIP-biljetter till evenemanget. Du får fika, en av de bästa platserna för start och målgång samt får äta hur mycket du vill ur buffén.

Rally i Turkiet

För dig som har möjlighet att förlägga semestern lite senare på året kan vi rekommendera att åka ned till Turkiet och vara med under en av grand prix-tävlingarna i världsmästerskapet i rally. Tävlingen är Marmaris, en kuststad som erbjuder sol och bad tillsammans med motorsport. Turkiet har inte anordnat en grand prix sedan 2010, det här är deras comeback då de ersätter Rally Polen. Klart du ska vara på plats!