Har du som så många andra någonsin drömt om att åka till Monaco för att kolla in någon av alla de fantastiska motorsporttävlingar som hålls där? Då är du inte ensam. Trots sin lilla storlek är nämligen franska Rivieran sprängfyllt med olika event.

Formel 1

Monacos Grand Prix

Monaco har fått status som en viktig plats för den internationella motorsporten, bland annat hålls Monacos Grand Prix där. Dit kommer varje år världens allra främsta F1-förare och på vinnarpallen har man genom åren kunnat se bland annat Mark Webber, Sebastían Vettel, Michael Schumacher och, 2013, Nico Rosberg. Vill du läsa på mer om Monacos Grand Prix hittar du här en engelskspråkig sida fylld av information.

Monte Carlo-rallyt

En annan stor tävling är Monte Carlo-rallyt som varje år lockar ett stort antal besökare. Rallyt kommer i år också att få sin ceremoniella start vid Monte Carlos Casino Square. Rallyt pågår under fyra dagar fyllda av fartfylld racing.

Åka på en resa

Om du är intresserad av att åka till Monaco och ta del av spännande motorsporttävlingar finns det många olika alternativ. Du kan välja att ta saken helt i egna händer och boka allt från flyg och boende till tävlingsbiljetter själv. Vet man inte riktigt vart man ska leta kan det vara bra att ta hjälp av någon som har erfarenhet inom motorsportresor till just Monaco. GO Sport Travel är ett av de företagen som arrangerar motorsportresor till Monaco och på deras sida hittar du deras resor till Monaco och Monte Carlo  under Formel 1- & Motorresor i navigeringen. Kommande resa till Monte Carlo går den 25:e maj.

Att åka på en motorsportresa till Monaco handlar om så mycket mer än bara själva racingen, även om det så klart är det som ligger i fokus för de allra flesta. Många som åker dit år efter år gör det också för att ta del av allting som sker runt omkring eventen. Att kombinera förstklassig racing som körs av världens absolut främsta stjärnor med att se den fantastiska Rivieran är en upplevelse i särklass.